Wie ben ik?

Al van kinds af aan vond ik het leuk om te werken met creatieve programma's. Als 11 jarige leerde ik mijzelf Photoshop, stiekem met de CD (ja een CD ;) ) die mijn vader voor zijn verjaardag had gekregen. Ik pluis graag dit soort programma's uit en probeer alle handigheidjes te ontdekken. Dit geef ik dan ook graag weer aan anderen door. 

 

Ook vind ik het belangrijk dat tutorials en uitleg toegankelijk zijn voor iedereen. Er is online heel veel te vinden in het Engels, maar niet iedereen is daar even goed in. Vandaar dat ik heb besloten om juist in het Nederlands tutorials en tips te gaan delen. Dit zorg niet voor het grootste bereik, maar zo help ik wel de juiste mensen! 

 

In mijn baan die ik naast ProcreateTips heb, train ik al ruim 5 jaar mensen, maar dan over Design Thinking. Ik hou er ontzettend van om dingen aan mensen uit te leggen en daarnaast heb ik uren met Procreate gewerkt voor mijn eigen illustraties, opdrachten en webshop.

 

Wil je ook leren tekenen en ontwerpen met de iPad en Procreate? Volg dan mijn Youtube kanaal voor tips of hou de kalender in de gaten voor workshops! 

Hoe het allemaal begon: de 365 challenge 

In 2019 verzon ik op 1 januari een challenge voor mijzelf. Ik had al tijden behoefte aan meer creativiteit in mijn leven en zonder plan ging dat niet lukken. Dus vanaf 1 januari 2019 besloot ik elke dag een tekening op de iPad te maken in Procreate en die te posten op Instagram. Voor mij was het doel al behaald als ik een maand lang elke dag gepost zou hebben, maar na januari had ik de smaak te pakken en ben ik een heel jaar doorgegaan! Ik heb echt ELKE dag een tekening geplaatst.

Dit was een behoorlijke uitdaging, want ik had nu geen tijd om elke tekening te perfectioneren, iets wat ik normaal graag doe. Ik moest soms in 30 minuten een tekening maken. Wat ik daar allemaal van leerde heb ik op 31 december 2019 allemaal samengevat in een video die je hier kan bekijken.

Daarnaast heb ik daardoor ook al heel wat uren in Procreate gemaakt. Ook in de jaren na 2019 ben ik me verder gaan ontwikkelen als illustrator. Het zit in mijn natuur om programma's me eigen te maken, alle opties uit te proberen en hiermee ook anderen weer te helpen. Vandaar mijn vorige webshop met Studio Annenas & dan nu Procreate Tips (NL). 

 

Download hier gratis de lijst met de 365 dingen die ik heb getekend in 2019 om er zelf mee aan de slag te gaan!