Wie ben ik?

Super leuk dat je de website van Studio Annenas bezoekt! Hier vind je alles om aan de slag te gaan met het tekenen op je iPad. Ik leer je alles over Procreate en wat daarbij komt kijken. De mogelijkheden zijn echt eindeloos, maar met wat simpele tips & tricks kan je meteen aan de slag om zelf mooie illustraties te creëren. 

 

In mijn baan die ik naast Studio Annenas heb, train ik al ruim 5 jaar mensen, maar dan over Design Thinking bijvoorbeeld. Ik hou er ontzettend van om dingen aan mensen uit te leggen en daarnaast heb ik uren met Procreate gewerkt voor mijn eigen illustraties en opdrachten.

 

Al van kinds af aan vond ik het leuk om te werken met creatieve programma's. Als 11 jarige leerde ik mijzelf Photoshop, stiekem met de CD met Photoshop erop (ja een CD ;) ) die mijn vader voor zijn verjaardag had gekregen. Ik pluis graag dit soort programma's uit en probeer alle handigheidje te ontdekken. Dit geef ik dan ook graag weer aan anderen door. 

 

Wil je ook leren tekenen en ontwerpen met de iPad? Volg dan mijn Youtube kanaal of Instagram voor tips! Of boek een workshop. 

Hoe het allemaal begon: de 365 challenge 

In 2019 verzon ik op 1 januari een challenge voor mijzelf. Ik had al tijden behoefte aan meer creativiteit in mijn leven en zonder plan ging dat niet lukken. Dus vanaf 1 januari 2019 besloot ik elke dag een tekening op de iPad te maken en te posten op Instagram. Voor mij was het doel al behaald als ik een maand lang elke dag gepost zou hebben, maar na januari had ik de smaak te pakken en ben ik een heel jaar doorgegaan! Ik heb echt ELKE dag een tekening geplaatst.

Dit was een behoorlijke uitdaging, want ik had nu geen tijd om elke tekening te perfectioneren, iets wat ik normaal graag doe. Ik moest soms in 30 minuten een tekening maken. Wat ik daar allemaal van leerde heb ik op 31 december 2019 allemaal samengevat in een video die je hier kan bekijken.

 

Daarnaast heb ik daardoor ook al heel wat uren in Procreate gemaakt. Ook in de jaren na 2019 ben ik me verder gaan ontwikkelen als illustrator. Het zit in mijn natuur om programma's me eigen te maken, alle opties uit te proberen en hiermee ook anderen weer te helpen. Vandaar Studio Annenas. 

 

Download hier de lijst met onderwerpen per dag die ik heb getekend om er zelf mee aan de slag te gaan!